Super geslaagde 25e x Goede Vrijdag Darten

Wessel-Michael-GoedeVrijdagDarten2016Vrijdag 25 maart 2016 was de jubileum editie van het, voorheen Crespon, Pirates Goede Vrijdag Darten. Voor 19.30 uur waren de eersten al binnen en het bleef maar doorlopen. Veel bekende, maar ook wat minder bekende gezichten kwamen zich melden aan de wedstrijdbar. Liefst 63 deelnemers, een waar record van de afgelopen jaren te noemen. Organisatorisch is dat wat meer werk, maar dat vinden we niet erg. Rond 20.15 was de loting gedaan en waren de poulebriefjes gemaakt en kon worden begonnen. In 15 poules van 4 en 1 poule van 3 werd gestreden om de eerste twee plaatsen. Daar zaten een paar pittige poules bij en dus waren enkele kanshebbers na de poule veroordeeld tot de verliezersronde.

Tja, en in de verliezersroe kom je heel vaak uiteindelijk de Koning van de Verliezersronde, Ton Verliezersronde Van Vliet, tegen. Ook dit keer werden ze allemaal, zij het soms met heeeeel veel moeite, aan zijn zegekar gehangen. Bob Rijkenberg, Rik van Wijk, Jelle Sietsma en Rik Vianen. Allemaal kunnen ze hierover meepraten. Dat Ton de finale dan ook van Leroy Pieters wist te winnen was geen verrassing. Rik Vianen en Martin van Vulpen werden gedeeld derde.

De winnaarsronde was een harde strijd, met niet altijd heel fraai darten maar wel spannende partijen. En als je dan achtereenvolgens Maarten Jansen, Michiel Sloos, Jari van Zon en Peter Bijl weet te verslaan sta je terecht in de finale. Wessel van Vulpen deed het dus, met hier en daar goed wegkomen met matchpijlen tegen, erg goed. De finale tegen Michael Busscher werd erg spannend. Michael had de hele avond puik staan gooien en ging ook goed van start. Maar de lengte van het toernooi en het gerstenat maakten hem langzamerhand minder scherp. Wessel, de kampioen van vorig jaar, kwam daardoor terug tot 3-3. De laatste leg herpakte Michael zich enigszins, maar toen hij de matchpijlen niet verzilverde sprong Wessel gretig in. Titelprologatie voor Wessel! Hulde. Gedeelde derde plek was er voor Pieter Bijl en Mikey van Bemmel.

180-ers waren er voor Mikey van Bemmel (2x), Michael Buscher, Willem Leber, Vincent Oostrom, Wessel van Vulpen.
Hoge finishes waren er voor Jip Rottier (150), Jasper van Vulpen (144), Mirjam van Spanjen (136), Leroy Pieters (129), Bob Rijkenberg (126), Maarten Jansen (119), Jari van Zon (115), Michael Hollander (113) en Jan van der Louw (112).

Rest mij nog vooral Fred Touw te bedankt voor de foto’s en de hapjes. En vooral ook Mirjam van Vliet en Theo van Spanjen voor het vele barwerk wat ze verricht hebben. Al met al een geslaagd toernooi! Meer foto´s te vinden op onze Facebook pagina D.V. The Pirates.