Wisseling van de wacht bij The Pirates

IMG_3424D.V. The Pirates is in 2005 een officiele vereniging geworden. Daarvoor speelden diverse teams wel al als een Pirates team mee in de competitie van de Dart Bond Midden Nederland, maar officieel was het geen vereniging. In 2005 kwam daar dus verandering in. Voorzitter werd Paul Derks die deze taak 11 jaar naar eer en geweten en goed heeft uitgevoerd. Maar net als bij alle verenigingen is het wel eens tijd voor een wisseling van de wacht. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering op woensdag 30 maart 2016 werd uit twee kandidaten Michiel Sloos verkozen als opvolger van Paul en werd de (slagers) hamer overgedragen.

Omdat iedereen binnen The Pirates wel weet wat Paul zoal gedaan heeft werd hier niet heel lang bij stil gestaan. Hier toch even de grootste verdienste van Paul. Onder zijn leiding is 10 jaar lang het Pirates Grote Toernooi gehouden, eerst in De Kroon en later in het H2o. Aan dit toernooi, dat veel sponsoren nalopen en voorbereidingen vergde, deden coryfeeën mee als Jelly Klaassen, Steve en Tony West, Jan van der Rassel, Eric Clarijs en ook Michael van Gerwen net voor hij definitief doorbrak bij de PDC. Mooie dingen om op terug te kijken. Paul zelf blijft nog wel actief bij The Pirates, met zijn team Pirates 1 zal hij blijven meedoen als het Volendam van de 4e en 5e divisie van de DBMN.

Deze avond nam ook David de Groot afscheid als bestuurslid van The Pirates. David heeft zich jarenlang ingezet als bestuurslid en heeft daarnaast ook geholpen in de toernooicommissie en het bijhouden van de jaarbokaal. Ook David werd hartelijk bedankt voor zijn verdiensten binnen de club. Hij zal bij Pirates 8 actief blijven in de 2e of 3e divisie van de DBMN. Opvolger van David is Kees de Groot, geen familie, die uit drie kandidaten gekozen werd als nieuw Algemeen Bestuurslid.