Pirates Open Harmelen – zaterdag 16 april 2016

De 18e editie van de Pirates Open Harmelense Dart Kampioenschappen vond zaterdag 16 april plaats. Na het geweld van het Goede Vrijdag darten met 63 deelnemers nu een veld van 33 deelnemers. 7 poules van 4 en 1 poule van 5 streden om de eerste 2 plaatsen om door te gaan naar de winnaars ronde, de rest belandde in de verliezersronde. Daarin wist Ad van Kuik het in de enige tussenronde partij niet bol te werken tegen Kees de Groot. Ad heeft zich daarna als multi talent ontwikkeld. Van stand-in voor Fred Touw als hapjespan tot aan toernooileiding, hij heeft overal bij geholpen. Hulde hiervoor en wellicht hebben we er een nieuw lid voor de toernooi commissie bij.

Het toernooi zelf verliep prima en vlot. Ondanks een kort oponthoud van organisatie zijde waren we toch om ongeveer 01.00 uur met alles klaar. De poules leverden gelijk al wat slachtoffers op, mede door de draaien loting. Eerder genoemde Kees de Groot en Martin van Vulpen bijvoorbeeld. Laatst genoemde wist uiteindelijk wel de finale de halen. Hij won daarin van Jos van Leeuwen. Gedeeld 3e werden Dave Fredriks en Sam van Engelen. De winnaarsronde kende een behoorlijk goed niveau. Maar Wesley de Breij stak toch echt overal met kop en schouders bovenuit. Hij verloor in 3 wedstrijden slechts 1 leg en wist daarna in de finale Michiel Sloos ook duidelijk te verslaan. Een mooie winnaar van het toernooi. Gedeeld 3e werden Mikey van Bemmel en Jasper van Vulpen.

De Open Harmelen kent ook altijd de trofee voor de beste Harmelenaar… dat werd dit jaar dus Michiel Sloos !

En gelukkig hebben we de foto’s nog… althans… op de telefoon van Geurtsen. Misschien dat hij er een paar kan mailen naar mij of posten op de facebookpagina van The Pirates.

180-ers deze avond waren er voor: Martin van Vulpen (2x), Wesley de Breij, Michiel Sloos, Jeffrey Gijsen, Wessel van Vulpen en Ronald Scholten.
Hoge Finishes waren er voor: Mikey van Bemmel (136), Arno Tummers (115) en Jip Rottier (106)