Winterkampioenschappen gewonnen door…

Op zaterdag 10 december werd voor de 10e keer het Winterkampioenschap darten bij The Pirates gehouden. 28 deelnemers schreven zich in voor een spannend avondje darten. In zeven poules van vier werd gestreden om de eerste twee plaatsen om de winnaarsronde in te gaan. De nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. In de voorronde werd direct door Paul Derks al een 147 check gegooid, een mooi begin dat opvolging van 180-ers en hoge finshes beloofd.

En dat bleek ook wel. Vijf keer 180 en liefst 9 hoge finishes! Waarbij die van Paul de hoogste bleef. Een goed niveau.

De verliezersronde werd een prooi voor Maarten Jansen. Hij won in de finale van Jos van Leeuwen, die alweer een beker aan zijn dochter mag laten zien. Gedeeld derde werden Kees de Groot en Dave Fredriks.

De winnaarsronde werd een finale tussen vrij jeugdige darters. Jasper van Vulpen en Mikey van Bemmel vochten de eindstrijd uit. Gedeeld derde werden Michiel Sloos en zeer verrassend Paul Derks. De finale tussen Jasper en Mikey was van ongekend niveau en ging uiteindelijk naar Jasper met 4-1. Waanzinnig niveau en enorme blijdschap vanwege zijn eerste grote toernooiwinst. Hulde!

Totaal werden er liefst 8 180-ers gegooid, waarvan 3 door toernooiwinnaar Jasper.
Hoogste finish toch voor Paul Derks van Pirates 1 met 147, nipt voor Daver Fredriks van Pirates 0 met 146… Ook verrassend!