Pirates Winterkampioenschappen, zaterdag 16-12-2017

piraat-sneeuwpoppiraat-sneeuwpop

De Pirates Winterkampioenschappen kenden een deelnemersveld van 28 personen. Een lekker koppeltje bij elkaar die in 7 poules van 4 streden om een plek in de Winnaarsronde. Dat lukte maar de helft want de nummers 3 en 4 uit de poule moesten de Verliezersronde in.

Verrassend was het te noemen dat Jasper van Vulpen in een zeer sterke poule die vermaledijde Verliezersronde ten deel viel. Net als Fred Touw, Berry van der Lit en Ton van Vliet. Berry was daar gekomen door twee marathon Best Of Three’s te winnen en haalde dus voor het tweede toernooi op rij een beker, een unicum in zijn 27 jarige dartgeschiedenis. In de halve finale legde hij het echter af tegen Jasper. Fred Touw viel in de zwagermoord datzelfde ten deel. Hij verloor duidelijk van Ton en moest zich dus met een derde plaats tevreden stellen. Ton ‘Verliezersronde’ van Vliet deed zijn naam weer eens eer aan. Zo gooide hij in de halve finale al een 180, in de finale wist hij te verrassen met een hele strakke 156 check. Dat geweld ging zelfs Jasper te ver en dus werd hij tweede en Ton eerste.

De winnaarsronde kende geen directe verrassingen in de halve finales. Het niveau was weer behoorlijk en in de halve eindstrijd konden bijna-papa Bader en allang-papa Sloos het niet opboksen tegen de kinderloze Wessel van Vulpen en Mike van Bemmel. De spanning zat er in de finale voelbaar op, maar uiteindelijk wist Mike de eindstrijd met 4-2 in zijn voordeel te beslechten en mocht met de grootste beker naar huis, of het Scheepje natuurlijk 😉

Het niveau was dus behoorlijk te noemen, de boekjes die gegooid zijn getuigen daarvan.
180-ers: Mikey (2), Jip, Ton, Wessel, Jasper
HF’s: 156 Ton, 144/130/101 Michiel, 110 Sjoerd, 108 Mark

Op naar het verrassingstoernooi op zondag 14 janauri 2018 (zie het als onze Nieuwjaarsborrel), inschrijven vanaf 13.00 uur, start toernooi 13.30 uur.