Michael van Gerwen wint Pirates Jaegermeister Open 2011

De Pirates Jaegermeister Open 2011 van zondag 19 september kan met een gerust hart een succes worden genoemd. Met 120 heren en ietwat teleurstellend slechts 9 dames werd het een mooie dag met een hoog niveau.

Uiteindelijke winnaar is Michael van Gerwen geworden. Hij versloeg in de finale Jelle Klaassen. Klaassen was eerder gelukkig weggekomen tegen plaatselijke favoriet Michiel Sloos. Deze had kansen om Klaassen in de poulewedstrijden te verslaan, maar miste. Sloos daardoor derde in de poule en Klaassen toch de winnaarsronde in.

Sloos wist het daarna in de verliezersronde bij de laatste 16 niet verder te schoppen. Wie dat wel deed was Leon de Geus, hij had een zware loting in de poule niet weten te verzilveren met een winnaarsronde plaats. Maar de Geus wist het vizier scherp te houden in de verliezersronde. Gooide daarin de hoogste uitworp mogelijk, een 170 en pakte ook de winst in de finale.

Bij de dames wist de lokale troef Mirjam van Spanjen de verliezersronde te winnen. Een fraai resultaat. De finale bij de dames ging tussen favorieten en talenten Rilana Erades en Aileen de Graaf. De eerste won het Pirates Open bij de dames in 2009, de tweede in 2010. Een spannende finale werd uiteindelijk gewonnen door Aileen, die daarmee dus haar titel prolongeerde.

Inclusief prijsuitreiking was het toernooi om 18.45 uur helemaal klaar. Wederom dus keurig op tijd, hulde daarvoor aan toernooileider Hans Senders en het organiserende team. Voor de
achtste keer op rij is D.V. The Pirates er in geslaagd om een mooi toernooi neer te zetten met uiteindelijk een prachtige winnaar.

Een overzicht van wat uitslagen staat op deze link.
Een leuk filmpje van Dartskrant.nl is te vinden door hier te klikken.