Een sinterklaastraditie rijker!

26 november 2022 was het eerste Paul Derks Sinterklaas Toernooi bij
D.V. The Pirates. Ondanks vele andere verplichtingen waren er toch nog 19 deelnemers. Vier poules maakten uit wie de winnaarsronde ingingen en wie de verliezersronde.

Bij het opmaken van de eindbalans waren er liefst 5 (!) 180-ers te noteren voor Jasper van Vulpen en 1 voor Alle Lenoir. Hoge finishes waren er voor Kees de Groot (102), Ton van Vliet (103), Michiel Sloos (109 en 121) en Jasper van Vulpen (115). De ‘kerstboom’ met de top-hoogste-finish was echter voor de naamgever van het toernooi Paul Derks (130)!

De verliezersronde kreeg een verrassende ontknoping. Marco Nolte en Tommie Sloos werden in de halve finale verslagen door Berry van der Lit en Theo van Spanjen, die hiermee voor een all-Pirates1-final gingen. Na een vooral zenuwslopende, kwalitatief niet al te beste, partij trok Berry na een 2-0 achterstand aan het langste eind door 2-3 te winnen.

De winnaarsronde kende wat bekendere namen in de finale. Paul Derks en Hennie van Kessel werden door hen uitgeschakeld in de halve finale. Jasper van Vulpen en Michiel Sloos mochten het daarna in de finale uitvechten, waarbij Jasper toch de beste bleek. Uit handen van de naamgever van het toernooi kreeg hij de wisselbeker met mijter uitgereikt.

Alle prijzen gingen overigens gepaard met een fraai gedichtje door de rijmpiet. Een gezellig avondje pijlen keilen werd hiermee afgesloten. Een nieuwe traditie is geboren!