Toernooien Archive

piraat-sneeuwpoppiraat-sneeuwpop

  Zaterdag 16 december 2017, warmte in ‘t Kraaiennest tegenover de kou buiten.
Dus een prima idee om een je avondje warm te gaan darten.
Dat kan bij de 11e editie van de individuele Pirates Winterkampioenschappen!

  Ben je 16 jaar of ouder, dan kun je meedoen.
Je kunt je vanaf 19.30 uur inschrijven aan de bar voor deelname.
De loting/start van het toernooi is om 20.00 uur.
De kosten zijn € 3,00 per darter, gepast betalen wordt op prijs gesteld.

Wie volgen Verliezersronde winnaar Maarten en Winnaarronde winnaar Jasper op???
pirate-snowman

 


Voor het eerst op een zondagmiddag een toernooi bij The Pirates. Het Pirates Blind Koppel Toernooi op zondag 5 november !

13.00 uur start de inschrijving. € 3 per darter. Minimaal 16 jaar.
13.30 uur worden er koppels ‘blind’ aan elkaar geloot en zij spelen deze middag verder samen. Je weet dus niet waar je aan begint.

We spelen eerst in poules en vervolgens knock-out. Speelschema is waarschijnlijk 501, maar dat weet bijna niemand..

Schermafbeelding 2017-08-08 om 21.07.13Het werd een rustig avondje met Pirates 2 aanwezig op de bruiloft van Mikey en Jens en diverse andere afwezigen. Dat mocht de pret niet drukken, de 22 deelnemers vermaakten zich prima.

De allerlaatste plaats werd na een enerverende partij een prooi voor Berry van der Lit. Hij mocht niet winnen van Michael van Dam en werd  dus 22e. De verliezersronde werd daarna een prooi voor Harold van Dam. Hij versloeg in de finale Bart van Vliet met 4-2. Daarvoor hadden zij gewonnen van Fred Touw en Jelle Sietsma.

In de winnaarsronde moest verrassing Dave Fredriks het afleggen tegen Alco van Miltenburg en kon Vincent Oostrom het niet bolwerken tegen Jip Rottier. We waren lekker op tijd en dus werd de finale tussen Alco en Jip een best-of-negen. Alco bleek de langste adem te hebben en wist Jip met 5-2 te verslaan. Eindelijk staat hij weer eens op de ‘winnaarslijstjes’… Fraai.

Een 180 was er deze avond nog voor Jelle Sietsma. Hoge finishes voor Alco van Miltenburg (101), Mark Bader (127) en de mooiste van de avond Jan van der Louw (145). De toon is gezet… er komt weer een mooi Pirates seizoen aan!

ZaterPiraatjeMaatjedag 24 juni 2017 is er voor de tweede keer een Piraatjes met z’n Maatje toernooi bij D.V. The Pirates. Een toernooi bedoeld om kinderen te betrekken bij de dartsport in Harmelen. Het is een besloten toernooi dus voor leden van de Pirates en kinderen/neefjes/nichtjes/kinderen uit hun buurt/kijk maar effies…

Wat houdt het Piraatje met z’n Maatje toernooi in?
Ieder lid van de Pirates mag zich als koppel inschrijven met een Maatje. Het Maatje is minimaal 8 en maximaal 16 jaar oud.
Met elkaar zal dit koppel spelen tegen andere koppels, het koppel blijft de hele middag bij elkaar.
Wanneer en van hoe laat tot hoe laat?
Inschrijven van 12.30 – 13.00 uur. Start toernooi 13.00 uur, eindtijd onbekend maar we hopen rond 17.00 uur klaar te zijn.
Wat voor systeem wordt er gespeeld?
We willen zoveel mogelijk in poules van 3 koppels spelen. Waarschijnlijk met 170 / TacTics. En in de knock-out fase 501/301.
Bij tijd over of te weinig tijd houdt de organisatie de optie open de spelvorm aan te passen.
Hoe kan ik me inschrijven?
Inschrijven is gratis kan liefst vooraf via een mail/app aan Berry van der Lit.
Omdat we het niet TE groot willen maken kunnen er maximaal 20 koppels meedoen onder het motto “Wie het eerst komt, die het eerst maalt”.

De 19e editie van de Open Harmelen is op vrijdag 19 mei gehouden. De opkomst was als verwacht rond de 30 deelnemers, uiteindelijk 33.

Na de poulefase brandde de strijd los in de Verliezersronde. De halve finales werden helaas verloren door Anne Dorrestein en Michel Gerritsen. Anne kon het ondanks goed spel niet bolwerken tegen Wessel van Vulpen. Michel ging er in een kraker van jewelste af tegen Jos van Leeuwen. Jos wist daarna ook in de finale weer een spannende pot op de dartbaan te leggen. Wessel trok echter met een goede laatste leg met 3-2 aan het juiste eind.

De Winnaarsronde werd vooral een strijd der giganten. Met uiteindelijk Jasper van Vulpen als winnaar. Hij wist te winnen in een ijzersterke finale van Mikey van Bemmel te winnen met 4-2. De twee grote toernooizege voor dit nog immer aanstormende talent. Een mooie overwinning nadat hij in de halve finale Jip Rottier had verslagen. Jip verloor net als Jeffrey Gijssen met 4-1.

Jasper van Vulpen gooide ook nog eens 3x een 180. Wessel Jos en Mikey deden dat allen 1 keer.
Michiel Sloos gooide de hoogste finish met 130, Mikey gooide 110 en 101 uit, Jasper een 100.

Pirates Open Harmelen

By Berry | Filed in Toernooien

Op de Ledenvergadering van 18 april gaven we zaterdag 20 mei aan als datum voor de Open Harmelen. Dat is echter inmiddels achterhaald. De 20e mei is voor een aantal Pirates een beroerd gekozen datum, en dussssss…….
leeg_plaatsnaambordInschrijving vanaf 19.30 uur, aanvang toernooi 20.00 uur.
Minimum leeftijd 16 jaar. Maximum aantal deelnemers 64.
Kosten € 3 per darter. Locatie: ‘t Kraaiennest, Dezibel, Harmelen.

Goede Vrijdag werd voor de 26e keer het Goede Vrijdag toernooi gehouden. Wederom met een grote deelname van liefst 57 personen. Gelukkig kon de Kwakbollen-Harto ruimte weer gebruikt worden om 3 extra banen in te zetten. In 13 poules van 4 en 1 van 5 werd gestreden om in de winnaarsronde te komen. Dat lukte de 14 nummers 1 en 2 uit de poules. Verrassingen daarbij? Toch wel. Roy verwacht je daar niet altijd en Ton ´Verliezersronde´ Van Vliet al helemaal niet, maar Ruud Vianen al helemaal niet. Toch waren zij daar met vele corifeen.

Loting bracht echter gelijk al kanshebbers tegen elkaar. Wessel mocht het opnemen tegen Michiel en moest zijn meerdere erkennen. Sloos kwam nog 1 rondje verder, maar dolf toen het onderspit tegen een andere teamgenoot, Alle Lenoir. Alle stormde door naar de finale waarhij Tim IJtsma tegenkwam, lastig zat. Maar Alle wist ook Tim te verslaan en werd voor het eerst winnaar van een Pirates toernooi. Hulde!

De verliezersronde finale ging tussen teamgenoten Dustin ´Tjokko´ Broekhuizen en Mark ´Bedur´ Bader. Tjokko trok aan het langste eind en won de finale met 3-1. Gedeelde derde plaats was voor Kuner Smaling en Sam van Engelen.

De sfeer was deze avond perfect en iedereen werkte er goed aan mee het speelschema snel te laten verlopen. Ook leuk was het dat veel Cresponners en de oud-organisatoren deelnamen. Rond 01.30 uur was het toernooi dan ook ten einde en konden de prijzen worden uitgereikt. Boekies waren er nog voor:
– 180-ers: Tim IJtsma (2), Dustin Broekhuizen, Alle Lenoir
-Hoge finish: Alle Lenoir (130), Wilco Spruit (127), Ronald Scholten (114), Jasper v Vulpen (106), Wesley de Breij (106), Mikey v Bemmel (102)

Op zaterdag 10 december werd voor de 10e keer het Winterkampioenschap darten bij The Pirates gehouden. 28 deelnemers schreven zich in voor een spannend avondje darten. In zeven poules van vier werd gestreden om de eerste twee plaatsen om de winnaarsronde in te gaan. De nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. In de voorronde werd direct door Paul Derks al een 147 check gegooid, een mooi begin dat opvolging van 180-ers en hoge finshes beloofd.

En dat bleek ook wel. Vijf keer 180 en liefst 9 hoge finishes! Waarbij die van Paul de hoogste bleef. Een goed niveau.

De verliezersronde werd een prooi voor Maarten Jansen. Hij won in de finale van Jos van Leeuwen, die alweer een beker aan zijn dochter mag laten zien. Gedeeld derde werden Kees de Groot en Dave Fredriks.

De winnaarsronde werd een finale tussen vrij jeugdige darters. Jasper van Vulpen en Mikey van Bemmel vochten de eindstrijd uit. Gedeeld derde werden Michiel Sloos en zeer verrassend Paul Derks. De finale tussen Jasper en Mikey was van ongekend niveau en ging uiteindelijk naar Jasper met 4-1. Waanzinnig niveau en enorme blijdschap vanwege zijn eerste grote toernooiwinst. Hulde!

Totaal werden er liefst 8 180-ers gegooid, waarvan 3 door toernooiwinnaar Jasper.
Hoogste finish toch voor Paul Derks van Pirates 1 met 147, nipt voor Daver Fredriks van Pirates 0 met 146… Ook verrassend!

blindpirate1Het Pirates Blind Koppel Toernooi staat weer op de rol voor zaterdag 24 oktober.

Iedereen die mee wil doen kan individueel inschrijven voor € 3.
Inschrijven kan van 19.30 – 20.00 uur bij de inschrijftafel.

Om 20.00 uur worden de koppels blindelings aan elkaar gekoppeld.
Met deze maat speel je het hele toernooi, gewoon 501 overigens.

Bekers voor 1, 2 en gedeeld 3 van winnaars en verliezersronde.
En voor de hoogste koppelfinish, de hoogste vorig jaar was 232 van Jelle en Sam.

DPirate-Clube traditionele officiële opening van het nieuwe seizoen is de strijd om het Pirates Clubkampioenschap. Ook dit jaar weer op de vrijdag voorafgaand aan de Septembermarkt. Wie gaan Mikey van Bemmel (winnaar winnaarsronde) en Ton van Vliet (winnaar verliezersronde) opvolgen? Of weten zijn hun prestatie te evenaren? We gaan het meemaken op vrijdag 2 september.

– Deelname is gratis en alleen mogelijk voor (steun) leden van D.V. The Pirates.
– Prijzen voor de nummers 1, 2 en gedeeld 3 in zowel de Winnaarsronde als de Verliezersronde. Ook een prijs voor de Hoogste Finish.
– De koffie staat om 19.30 uur klaar in ‘t Kraaiennest en dan kan er ingeschreven worden.
– Om 20.00 uur sluit de inschrijving en zal de loting plaatsvinden.