Toernooien Archive

Niet druk, wel gezellig

Posted 25/02/2024 By The Pirates

Het verrassingstoernooi van zondag 25 februari had als verrassing dat er niet heel veel deelnemers waren. Niet verrassend was dat het wel gezellig was!

De voorronde kreeg als spelsysteem een BO5 170 geloot. De twee poules van 4 en 1 van 5 speelden om de beste twee plaatsen om de winnaarsronde in te gaan. De rest ging naar de verliezersronde.

In de verliezersronde moest de jeugd (Bram, Bas en Bert) het in de halve finales uitvechten met golden-oldie Josephine in een BO5 170. Ze verloor van Bas en speelde om de 3e plaats tegen Bert in een potje BO3 301. Dit werd gewonnen door Bert. De finale tussen Bram en Bas ging in een BO5 naar Bram.

De winnaarsronde werd uiteindelijk een prooi voor Jasper van Vulpen. Hij won in de finale een BO7 301 met 4-3 nipt van Maarten Jansen. Om de derde plaats werd gestreden door Henny van Kessel en verrassing van het toernooi Marco Nolte. Dit werd gewonnen door Henny met 3-0.

Hoge finishes: 170 en 111 – Jasper van Vulpen.

Warm Piraatje-Maatje

Posted 24/06/2023 By The Pirates

24 juni was het tijd voor de 6e keer Piraatje-Maatje. Warm zat natuurlijk deze periode, maar wel gezellig. Net als vorig jaar weer 9 deelnemende koppels.

Met een lekker snoepje, drankje en chippie werd er vooral door de kinderen lekker en vooral goed gedart. Het darten op water en een Radler viel de ‘darters wat lastiger. In de poulefase werd zowel BO3 170 als BO3 TacTics gespeeld.

Om de 7e-9e plaats werd gestreden in potjes van BO3 301, singel in en dubbel uit. 4-6 speelden BO3 501. De nummers 1-3 B05 501. Er waren verrassend goede scores van de Maatjes en ook checks. Daan checkte bijvoorbeeld dubbel 5, Milan dubbel 8, Tijn checkte 40 via singel 20 en dubbel 10 en Saar checkt ook 40, gewoon met dubbel 20. De eindstand was als volgt:

9e Ik zie dubbel. (Toon Lenoir en Michiel Sloos)
8e Wij kunnen echt niets. (Daan en Bas van der Lit)
7e Uutje. (Tijn van Schaik en Jeroen Oostveen)
6e De Vlammers. (Colin Oostveen en Harold van Dam)
5e Geen idee! (Milan Oostveen en Paul Derks)
4e Triple 1 is ook leuk! (Saar en Alle Lenoir)
3e AlsErGeenBierMeerIsHebbenWeSimonNogTahamata. (Sophie en Ton van Vliet)
2e Bulls Eyes. (Guus Lenoir en Mike van Bemmel)
1e Beerschoten. (Sven en Egon Blom)

Op naar eind juni 2024 voor de volgende editie van Piraatje-Maatje!

Piraatje-Maatje zaterdag 24 juni

Posted 29/05/2023 By The Pirates

Zaterdag 24 juni 2023 is er voor de zesde keer een Piraatje met z’n Maatje toernooi bij D.V. The Pirates. Een toernooi bedoeld om kinderen te betrekken bij de dartsport in Harmelen. Het is een besloten toernooi dus voor leden van de Pirates (en oud-leden of heeeeele goeie bekenden) en kinderen/neefjes/nichtjes/kinderen uit hun buurt/kijk maar effies…

Wat houdt het Piraatje met z’n Maatje toernooi in?
Ieder lid van de Pirates (of oud-lid of heeeele goeie bekende) mag zich als koppel inschrijven met een Maatje. Het Maatje is minimaal 8 en maximaal 17 jaar oud. Met elkaar zal dit koppel spelen tegen andere koppels, het koppel blijft de hele middag bij elkaar.
Wanneer en van hoe laat tot hoe laat?
‘t Kraaiennest is open vanaf 13.00 uur. Start toernooi 13.30 uur, eindtijd onbekend maar we hopen rond 16.00 – 16.30 uur klaar te zijn.
Wat voor systeem wordt er gespeeld?
Dat laten we bij het begin van het toernooi weten.
Hoe kan ik me inschrijven?
Inschrijven is gratis kan, liefst vooraf, via pirates.toernooien@gmail.com.
Op de dag zelf kan het ook tot een maximum van 20 koppels. De inschrijvingen houden we bij op deze site onder het motto “Wie het eerst komt, die het eerst maalt”.

Ingeschreven per 18-06-2023 zijn:
1. Berry en Daan van der Lit, 2. Paul Derks en Colin Oostveen, 3. Harold van Dam en Milan Oostveen. 4. Egon en Sven Blom. 5. Ton en Sophie van Vliet.

Pirates Open Harmelen 27-05

Posted 14/04/2023 By The Pirates

De datum voor de Pirates Open Harmelen is gewijzigd naar 27 mei 2023.
Dit omdat de toneelvereniging op eerst geplande datum van 13 mei een toneeluitvoering heeft.

Wat? Pirates Open Harmelen
Wanneer? Pinksterzaterdag 27 mei
Hoe laat? ‘t Kraaiennest open vanaf 19.30 uur, 20.00 loting en start.
Wat kost het? Deelname kost je € 3,50 of (liever) 2 streepjes op je bon.
Hoe schrijf ik me in? Vanaf 19.30 uur op de avond zelf aan de bar.
Minimum leeftijd? Je mag meedoen als je 16 jaar bent of ouder dan dat.

Groetjes, de Toernooicommissie

Busscher wint Goede Vrijdag toernooi

Posted 10/04/2023 By The Pirates

Met het deelnemersveld maximaal gevuld, 64 deelnemers, begon vlak na 20.00 uur op Goede Vrijdag 7 april de 30e editie van dit oudste toernooi van Harmelen.

Een beste bezetting overigens van dit toernooi met o.a. de eigen Pirates 2 spelers. Maar ook namens als Wesley de Breij, Owen Roelofs, Arco Koedam en Michael Busscher hadden de weg naar ‘t Kraaiennest gevonden.

Verrassingen dit toernooi vooral uit de eigen Pirates-hoek. Berry van der Lit ging verrassend genoeg naar de winnaarsronde en overleefde daar zelfs nog een rondje. Jasper van Vulpen, Maarten Jansen en Alle Lenoir werd veroordeeld tot de verliezersronde door wat pech in de loting en kwamen net wat tekort in de poules. André Voorhout wist tot zijn eigen verbazing een 126 finish te gooien, dat bleek de hoogste finish van de avond te zijn.

Terechte winnaar van het toernooi werd Michael Busscher. Hij verloor in de knock-out fase slechts twee legs en mocht de beker in de lucht steken. Michael won in de finale van een goed spelende Wesley de Breij. Gedeeld derde werden Hugo Geutskens en, alweer een verrassing, Dave Fredriks.

De verliezersronde leverde een gedeelde derde plaats op voor Maarten Jansen en Dylan Jeuster. Zij legden het af tegen finalisten Jasper en Alle. Laatstgenoemde moest in de finale met 3-2 zijn meerdere erkennen in Jasper van Vulpen.

Het was vooral qua sfeer weer een enorm gezellig toernooi, geen wanklank gevallen. Zo moet darten zijn… gezellig, maar wel om te winnen! Hulde nog aan de barmedewerkers voor het perfect voorzien van de vele drankjes aan een ieder.

Jip Rottier winterkampioen

Posted 18/12/2022 By The Pirates

Zaterdag 17 december streden 26 deelnemers om de titel Winterkampioen bij D.V. The Pirates. In de kwart- en halve finales van zowel winnaars- als verliezersronde werden serieus goede partijen aan het bord gebracht. De boekjes bevestigen dit.

180-ers: Michiel Sloos (3x), Jasper v Vulpen (2x), Jip Rottier (2x), Gilby vd Brink (1x), Ivar (1x), Wilco Spruijt (1x) en Mirjam v Spanjen (1x).
Hoge finishes: Jos v Leeuwen (149), Hennie v Kessel (119), Nathan Spaan (117), Kees de Groot (104) en Bryan (100).

In de verliezersronde ging uiteindelijk Brayn aan de haal met de titel. Hij versloeg Nathan Spaan in de finale. De finale van de winnaarsronde werd een thriller. Jip Rottier kwam in een Best of Seven voor met 3-0. Jasper van Vulpen vocht zich echter knap terug tot 3-3. De zenuwachtige 7e leg werd uiteindelijk binnen gehengeld door Jip. Hulde, een mooie prestatie!

Winterkampioenschappen 17-12-2022

Posted 27/11/2022 By The Pirates

Zaterdag 17 december is het tijd voor de 23e editie van de Pirates Winterkampioenschappen.
Wie wordt er na de laatste keer in 2019 de opvolger van Ton van `Vliet als winnaar in de verliezersronde en wie volgt Jasper van Vulpen op als algeheel toernooiwinnaar?

  • Inschrijving open: 19.30 uur
  • Start toernooi: 20.00 uur
  • Kosten: € 3,50 per persoon (of 2 streepjes op de bon)
  • Minimum leeftijd: 16 jaar

Een sinterklaastraditie rijker!

Posted 27/11/2022 By The Pirates

26 november 2022 was het eerste Paul Derks Sinterklaas Toernooi bij
D.V. The Pirates. Ondanks vele andere verplichtingen waren er toch nog 19 deelnemers. Vier poules maakten uit wie de winnaarsronde ingingen en wie de verliezersronde.

Bij het opmaken van de eindbalans waren er liefst 5 (!) 180-ers te noteren voor Jasper van Vulpen en 1 voor Alle Lenoir. Hoge finishes waren er voor Kees de Groot (102), Ton van Vliet (103), Michiel Sloos (109 en 121) en Jasper van Vulpen (115). De ‘kerstboom’ met de top-hoogste-finish was echter voor de naamgever van het toernooi Paul Derks (130)!

De verliezersronde kreeg een verrassende ontknoping. Marco Nolte en Tommie Sloos werden in de halve finale verslagen door Berry van der Lit en Theo van Spanjen, die hiermee voor een all-Pirates1-final gingen. Na een vooral zenuwslopende, kwalitatief niet al te beste, partij trok Berry na een 2-0 achterstand aan het langste eind door 2-3 te winnen.

De winnaarsronde kende wat bekendere namen in de finale. Paul Derks en Hennie van Kessel werden door hen uitgeschakeld in de halve finale. Jasper van Vulpen en Michiel Sloos mochten het daarna in de finale uitvechten, waarbij Jasper toch de beste bleek. Uit handen van de naamgever van het toernooi kreeg hij de wisselbeker met mijter uitgereikt.

Alle prijzen gingen overigens gepaard met een fraai gedichtje door de rijmpiet. Een gezellig avondje pijlen keilen werd hiermee afgesloten. Een nieuwe traditie is geboren!

Pirates Blind Koppel – zondag 9 oktober

Posted 21/09/2022 By The Pirates

We gaan weer eens heerlijk zien hoe een ‘blinde loting’ de mooiste en verrassendste koppels bij elkaar kan zetten. Deze zondagmiddag van 9 oktober is de inschrijving vanaf 13.00 uur open, iedereen van 16 jaar en ouder mag meedoen.

De inschrijving sluit om 13.30 uur. Dan gaan alle namen in de hoge hoed en worden de deelnemers ‘blind’ koppels aan elkaar gekoppeld. Deze koppels spelen samen het toernooi. Welke speltypes gehanteerd worden zal ook deze middag bekend worden. Gewoon gezellig een middagje pijlen gooien.

Inschrijving open om 13.00 uur.
Start toernooi: 13.30 uur.
Kosten: € 3,50 per persoon (2 streepjes)
We hopen rond 17.00 uur klaar te zijn. Minder weergeven

Clubkampioenschappen 02-09-2022

Posted 03/08/2022 By The Pirates

Vrijdag 2 september is het tijd voor de 13e versie van de clubkampioenschappen van D.V. The Pirates. Deelname is gratis, maar alleen mogelijk voor leden en steunleden van The Pirates.

Inschrijving open vanaf 19.30 uur. Aanvang toernooi 20.00 uur.

Wie stoot Paul Derks van de troon als winnaar verliezersronde? En wie stoot Jasper van Vulpen van zijn troon al winnaar van de winnaarsronde? We gaan het meemaken.

Ennuh… ben je geen lid of steunlid dan kun je altijd de deelnemers nog aan komen moedigen! Tot vrijdag 2 september allemaal.