Toernooien Archive

piraat-sneeuwpop15 december waren er de Pirates Winterkampioenschappen. Wellicht door de voorspelde sneeuwval en andere festiviteiten was het rustiger dan anders. Slechts 16 deelnemers daarom, het maakt het toernooi zeker niet minder gezellig! En we waren nog heel vroeg klaar ook. Hier de eindstand en de 180-ers en Hoge Finishes.

Verliezersronde
Gedeeld 5e: Ronald Scholten / Josephine van den Berg / Michael van Dam / Dave Fredriks
Gedeeld 3e: Sjoerd van der Aar / Berry van der Lit
2e: Wilco Spruit
1e: Gilby van den Brink
Winnaarsronde
Gedeeld 5e: Jasper van Vulpen / Michiel Sloos / Remco Roest / Kees de Groot
Gedeeld 3e: Mark Bader / Jip Rottier
2e: Mike van Bemmel
1e: Alle Lenoir
180-ers voor:
Mike van Bemmel (3x), Jip Rottier (2x), Dave Fredriks, Wilco Spruit, Remco Roest
Hoge finishes:
Mike van Bemmel (160 en 146), Alle Lenoir (132), Berry van der Lit (108), Mark Bader (107)

ZaterPiraatjeMaatjedag 23 juni 2018 is er voor de derde keer een Piraatje met z’n Maatje toernooi bij D.V. The Pirates. Een toernooi bedoeld om kinderen te betrekken bij de dartsport in Harmelen. Het is een besloten toernooi dus voor leden van de Pirates (en oud-leden of heeeeele goeie bekenden) en kinderen/neefjes/nichtjes/kinderen uit hun buurt/kijk maar effies…

Wat houdt het Piraatje met z’n Maatje toernooi in?
Ieder lid van de Pirates (of oud-lid of heeeele goeie bekende) mag zich als koppel inschrijven met een Maatje. Het Maatje is minimaal 8 en maximaal 16 jaar oud.
Met elkaar zal dit koppel spelen tegen andere koppels, het koppel blijft de hele middag bij elkaar.
Wanneer en van hoe laat tot hoe laat?
Inschrijven van 12.30 – 13.00 uur. Start toernooi 13.00 uur, eindtijd onbekend maar we hopen rond 17.00 uur klaar te zijn.
Wat voor systeem wordt er gespeeld?
We willen zoveel mogelijk in poules van 3 koppels spelen. Waarschijnlijk met 170 / TacTics. En in de knock-out fase 501/301.
Bij tijd over of te weinig tijd houdt de organisatie de optie open de spelvorm aan te passen.
Hoe kan ik me inschrijven?
Inschrijven is gratis kan liefst vooraf via een mail/app aan Berry van der Lit.
Omdat we het niet TE groot willen maken kunnen er maximaal 20 koppels meedoen onder het motto “Wie het eerst komt, die het eerst maalt”.

blindpirate1Zaterdag 14-04-2018 wordt de 19e Pirates Open Harmelen gehouden. ‘t Kraaiennest in Dezibel zal open zijn vanaf 19.30 uur voor de inschrijving waarna we om 20.00 uur de loting verrichten en gaan beginnen. Wie zal Jasper van Vulpen opvolgen als Open Harmelen kampioen?

Zaal open: 19.30 uur, loting 20.00 uur.
Kosten: € 3 per darter. Minimum leeftijd deelname is 16 jaar.
Spelsysteem: Poules BO3 501, verliezersronde daarna ook BO3 501, winnaarsronde BO5 501.

piraat-sneeuwpoppiraat-sneeuwpop

De Pirates Winterkampioenschappen kenden een deelnemersveld van 28 personen. Een lekker koppeltje bij elkaar die in 7 poules van 4 streden om een plek in de Winnaarsronde. Dat lukte maar de helft want de nummers 3 en 4 uit de poule moesten de Verliezersronde in.

Verrassend was het te noemen dat Jasper van Vulpen in een zeer sterke poule die vermaledijde Verliezersronde ten deel viel. Net als Fred Touw, Berry van der Lit en Ton van Vliet. Berry was daar gekomen door twee marathon Best Of Three’s te winnen en haalde dus voor het tweede toernooi op rij een beker, een unicum in zijn 27 jarige dartgeschiedenis. In de halve finale legde hij het echter af tegen Jasper. Fred Touw viel in de zwagermoord datzelfde ten deel. Hij verloor duidelijk van Ton en moest zich dus met een derde plaats tevreden stellen. Ton ‘Verliezersronde’ van Vliet deed zijn naam weer eens eer aan. Zo gooide hij in de halve finale al een 180, in de finale wist hij te verrassen met een hele strakke 156 check. Dat geweld ging zelfs Jasper te ver en dus werd hij tweede en Ton eerste.

De winnaarsronde kende geen directe verrassingen in de halve finales. Het niveau was weer behoorlijk en in de halve eindstrijd konden bijna-papa Bader en allang-papa Sloos het niet opboksen tegen de kinderloze Wessel van Vulpen en Mike van Bemmel. De spanning zat er in de finale voelbaar op, maar uiteindelijk wist Mike de eindstrijd met 4-2 in zijn voordeel te beslechten en mocht met de grootste beker naar huis, of het Scheepje natuurlijk 😉

Het niveau was dus behoorlijk te noemen, de boekjes die gegooid zijn getuigen daarvan.
180-ers: Mikey (2), Jip, Ton, Wessel, Jasper
HF’s: 156 Ton, 144/130/101 Michiel, 110 Sjoerd, 108 Mark

Op naar het verrassingstoernooi op zondag 14 janauri 2018 (zie het als onze Nieuwjaarsborrel), inschrijven vanaf 13.00 uur, start toernooi 13.30 uur.
pirate-snowman

 

Vandaag was blind koppel met totaal elf gelote koppels.
Het was een super gezellige dag met heel veel spannende partijen.
Buiten alle uitslagen viel alles in het niet omdat Berry na 28 jaar de winnaarsronde wist te winnen. Dit mocht hij samen met Sloos doen.

Winnaars

1 Berry en Sloos
2 Harold en Maarten
3 Mike en Alex, Spruit en Mark

Verliezers

1 Ton en Miriam van S
2. Fred en Jelle
3. Ad en Michelle

Boekies:
Jasper 180, Mike 2x 180
Sloos 125, 105, 125 en 147 (ja ging lekker :-) )

Schermafbeelding 2017-08-08 om 21.07.13Het werd een rustig avondje met Pirates 2 aanwezig op de bruiloft van Mikey en Jens en diverse andere afwezigen. Dat mocht de pret niet drukken, de 22 deelnemers vermaakten zich prima.

De allerlaatste plaats werd na een enerverende partij een prooi voor Berry van der Lit. Hij mocht niet winnen van Michael van Dam en werd  dus 22e. De verliezersronde werd daarna een prooi voor Harold van Dam. Hij versloeg in de finale Bart van Vliet met 4-2. Daarvoor hadden zij gewonnen van Fred Touw en Jelle Sietsma.

In de winnaarsronde moest verrassing Dave Fredriks het afleggen tegen Alco van Miltenburg en kon Vincent Oostrom het niet bolwerken tegen Jip Rottier. We waren lekker op tijd en dus werd de finale tussen Alco en Jip een best-of-negen. Alco bleek de langste adem te hebben en wist Jip met 5-2 te verslaan. Eindelijk staat hij weer eens op de ‘winnaarslijstjes’… Fraai.

Een 180 was er deze avond nog voor Jelle Sietsma. Hoge finishes voor Alco van Miltenburg (101), Mark Bader (127) en de mooiste van de avond Jan van der Louw (145). De toon is gezet… er komt weer een mooi Pirates seizoen aan!

ZaterPiraatjeMaatjedag 24 juni 2017 is er voor de tweede keer een Piraatjes met z’n Maatje toernooi bij D.V. The Pirates. Een toernooi bedoeld om kinderen te betrekken bij de dartsport in Harmelen. Het is een besloten toernooi dus voor leden van de Pirates en kinderen/neefjes/nichtjes/kinderen uit hun buurt/kijk maar effies…

Wat houdt het Piraatje met z’n Maatje toernooi in?
Ieder lid van de Pirates mag zich als koppel inschrijven met een Maatje. Het Maatje is minimaal 8 en maximaal 16 jaar oud.
Met elkaar zal dit koppel spelen tegen andere koppels, het koppel blijft de hele middag bij elkaar.
Wanneer en van hoe laat tot hoe laat?
Inschrijven van 12.30 – 13.00 uur. Start toernooi 13.00 uur, eindtijd onbekend maar we hopen rond 17.00 uur klaar te zijn.
Wat voor systeem wordt er gespeeld?
We willen zoveel mogelijk in poules van 3 koppels spelen. Waarschijnlijk met 170 / TacTics. En in de knock-out fase 501/301.
Bij tijd over of te weinig tijd houdt de organisatie de optie open de spelvorm aan te passen.
Hoe kan ik me inschrijven?
Inschrijven is gratis kan liefst vooraf via een mail/app aan Berry van der Lit.
Omdat we het niet TE groot willen maken kunnen er maximaal 20 koppels meedoen onder het motto “Wie het eerst komt, die het eerst maalt”.

De 19e editie van de Open Harmelen is op vrijdag 19 mei gehouden. De opkomst was als verwacht rond de 30 deelnemers, uiteindelijk 33.

Na de poulefase brandde de strijd los in de Verliezersronde. De halve finales werden helaas verloren door Anne Dorrestein en Michel Gerritsen. Anne kon het ondanks goed spel niet bolwerken tegen Wessel van Vulpen. Michel ging er in een kraker van jewelste af tegen Jos van Leeuwen. Jos wist daarna ook in de finale weer een spannende pot op de dartbaan te leggen. Wessel trok echter met een goede laatste leg met 3-2 aan het juiste eind.

De Winnaarsronde werd vooral een strijd der giganten. Met uiteindelijk Jasper van Vulpen als winnaar. Hij wist te winnen in een ijzersterke finale van Mikey van Bemmel te winnen met 4-2. De twee grote toernooizege voor dit nog immer aanstormende talent. Een mooie overwinning nadat hij in de halve finale Jip Rottier had verslagen. Jip verloor net als Jeffrey Gijssen met 4-1.

Jasper van Vulpen gooide ook nog eens 3x een 180. Wessel Jos en Mikey deden dat allen 1 keer.
Michiel Sloos gooide de hoogste finish met 130, Mikey gooide 110 en 101 uit, Jasper een 100.

Pirates Open Harmelen

By Berry | Filed in Toernooien

Op de Ledenvergadering van 18 april gaven we zaterdag 20 mei aan als datum voor de Open Harmelen. Dat is echter inmiddels achterhaald. De 20e mei is voor een aantal Pirates een beroerd gekozen datum, en dussssss…….
leeg_plaatsnaambordInschrijving vanaf 19.30 uur, aanvang toernooi 20.00 uur.
Minimum leeftijd 16 jaar. Maximum aantal deelnemers 64.
Kosten € 3 per darter. Locatie: ‘t Kraaiennest, Dezibel, Harmelen.

Goede Vrijdag werd voor de 26e keer het Goede Vrijdag toernooi gehouden. Wederom met een grote deelname van liefst 57 personen. Gelukkig kon de Kwakbollen-Harto ruimte weer gebruikt worden om 3 extra banen in te zetten. In 13 poules van 4 en 1 van 5 werd gestreden om in de winnaarsronde te komen. Dat lukte de 14 nummers 1 en 2 uit de poules. Verrassingen daarbij? Toch wel. Roy verwacht je daar niet altijd en Ton ´Verliezersronde´ Van Vliet al helemaal niet, maar Ruud Vianen al helemaal niet. Toch waren zij daar met vele corifeen.

Loting bracht echter gelijk al kanshebbers tegen elkaar. Wessel mocht het opnemen tegen Michiel en moest zijn meerdere erkennen. Sloos kwam nog 1 rondje verder, maar dolf toen het onderspit tegen een andere teamgenoot, Alle Lenoir. Alle stormde door naar de finale waarhij Tim IJtsma tegenkwam, lastig zat. Maar Alle wist ook Tim te verslaan en werd voor het eerst winnaar van een Pirates toernooi. Hulde!

De verliezersronde finale ging tussen teamgenoten Dustin ´Tjokko´ Broekhuizen en Mark ´Bedur´ Bader. Tjokko trok aan het langste eind en won de finale met 3-1. Gedeelde derde plaats was voor Kuner Smaling en Sam van Engelen.

De sfeer was deze avond perfect en iedereen werkte er goed aan mee het speelschema snel te laten verlopen. Ook leuk was het dat veel Cresponners en de oud-organisatoren deelnamen. Rond 01.30 uur was het toernooi dan ook ten einde en konden de prijzen worden uitgereikt. Boekies waren er nog voor:
– 180-ers: Tim IJtsma (2), Dustin Broekhuizen, Alle Lenoir
-Hoge finish: Alle Lenoir (130), Wilco Spruit (127), Ronald Scholten (114), Jasper v Vulpen (106), Wesley de Breij (106), Mikey v Bemmel (102)