Nieuws Archive

Busscher wint Goede Vrijdag toernooi

Posted 10/04/2023 By The Pirates

Met het deelnemersveld maximaal gevuld, 64 deelnemers, begon vlak na 20.00 uur op Goede Vrijdag 7 april de 30e editie van dit oudste toernooi van Harmelen.

Een beste bezetting overigens van dit toernooi met o.a. de eigen Pirates 2 spelers. Maar ook namens als Wesley de Breij, Owen Roelofs, Arco Koedam en Michael Busscher hadden de weg naar ‘t Kraaiennest gevonden.

Verrassingen dit toernooi vooral uit de eigen Pirates-hoek. Berry van der Lit ging verrassend genoeg naar de winnaarsronde en overleefde daar zelfs nog een rondje. Jasper van Vulpen, Maarten Jansen en Alle Lenoir werd veroordeeld tot de verliezersronde door wat pech in de loting en kwamen net wat tekort in de poules. André Voorhout wist tot zijn eigen verbazing een 126 finish te gooien, dat bleek de hoogste finish van de avond te zijn.

Terechte winnaar van het toernooi werd Michael Busscher. Hij verloor in de knock-out fase slechts twee legs en mocht de beker in de lucht steken. Michael won in de finale van een goed spelende Wesley de Breij. Gedeeld derde werden Hugo Geutskens en, alweer een verrassing, Dave Fredriks.

De verliezersronde leverde een gedeelde derde plaats op voor Maarten Jansen en Dylan Jeuster. Zij legden het af tegen finalisten Jasper en Alle. Laatstgenoemde moest in de finale met 3-2 zijn meerdere erkennen in Jasper van Vulpen.

Het was vooral qua sfeer weer een enorm gezellig toernooi, geen wanklank gevallen. Zo moet darten zijn… gezellig, maar wel om te winnen! Hulde nog aan de barmedewerkers voor het perfect voorzien van de vele drankjes aan een ieder.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur

Posted 26/08/2022 By The Pirates

Het ‘normale’ leven voor The Pirates staat weer op het punt van beginnen. Na twee lastige jaren zijn we daar wel aan toe. Wat staat er te gebeuren de komende tijd:

  1. Clubkampioenschappen op vrijdag 2 september.
  2. Laatste 3 avonden zomercompetitie (31 auguster, 7 en 14 september).
  3. Bekerronde DBMN, v.a. maandag 19 september.
  4. Start competitie DBMN, v.a. maandag 26 september.

Alles dus weer ‘terug bij het oude’… heerlijk. Succes allemaal!

Update zomer

Posted 19/07/2022 By The Pirates

De zomercompetitie beleeft nu zijn zelfs zijn zomerstop, maar is al ruim over de helft. Vanaf 17 augustus wordt daar weer verder gespeeld.

Tot die tijd kan er natuurlijk ‘vrij’ gespeeld worden in ‘t Nest. Geef dit even tijdig aan op het gastenboek, dan kan er misschien nog rekening met inkopen gehouden worden (geen garantie in verband met vakantie!).

Na de zomer zullen we weer met 7 teams deelnemen aan de competitie van de DBMN. Mooi dat we alle teams van vorig jaar weer aan boord hebben kunnen houden.

Een mooi vakantie toegewenst en tot gauw!

Lintje voor een oer-Pirate

Posted 28/04/2022 By The Pirates

Dinsdag 26 april 2022 behaagde het de Koning, via burgemeester Molkenboer, om Berry van der Lit te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Berry heeft deze onderscheiding mogen ontvangen voor al zijn verdiensten in het vrijwilligerswerk bij o.a. De Kwakbollen, Jong Nederland Harmelen, Crespon, SCH’44 en de Bavokerk. Maar vooral ook voor het werk dat hij binnen The Pirates verricht heeft en nog steeds verricht.

Er gaat namelijk bijna geen toernooi voorbij of hij organiseert het wel. Ook de jaarlijkse zomercompetitie regelt hij. Daarnaast wordt de website beheerd en is hij niet te beroerd te helpen met het organiseren van extra dingen als een seizoensafsluiting. Hij doet dit soort dingen natuurlijk niet alleen, maar hij is wel altijd een drijvende kracht. Hulde voor dit lintje!

PO-competitie van start

Posted 30/01/2022 By Berry

Helaas kan de competitie DBMN vanwege de sluitingstijd horeca van 22.00 uur nog niet starten. The Pirates zitten niet bij de pakken neer en starten per 7 februari 2022 de Pirates Onderlinge Competitie.

Wedstrijden starten om 19.30 uur.
Eindtijd maximaal 22.00 uur.
Daarom 2 single-partijen tegelijkertijd spelen.
Overige RIVM-regels als zitten en afstand houden ook van toepassing.
Mede daarom slechts 1 wedstrijd per avond (max. 12 aanwezigen).

We spelen in twee poules, enigszins op niveau:
Poule A: Pirates 2, Pirates 3, Pirates 8 en Kroonkruk Darts
Poule B: Pirates 0, Pirates 1, Pirates 4 en Pirates 5

Wedstrijden eerste speelweek:
maandag 07-02: Pirates 2 – Kroonkurk Darts
dinsdag 08-02: Pirates 4 – Pirates 5
woensdag 09-02: Pirates 3 – Pirates 8
donderdag 10-02: Pirates 0 – Pirates 1

Voorlopige toernooiplanning

Posted 06/07/2021 By Berry

Naar aanleiding van de jaarvergadering van 5 juli 2021 is de voorlopige toernooiplanning van The Pirates voor 2021-2022 bekend.

De planning is voorlopig in afwachting van de regelgeving van het RIVM inzake het Corona-virus die tegen die tijd zullen gelden.

De planning is aan de rechterzijde van deze webpagina te vinden, of via het menu door naar ‘Voorlopige toernooiagenda 2021/2022’ te gaan.

Corona update Pirates

Posted 26/02/2021 By Berry
Windows Update for Business

Het is inmiddels 4,5 maand geleden dat er voor het laatst is gedart in het Kraaiennest. Sinds die tijd zitten we allemaal met smart te wachten tot het moment dat we weer los mogen.

De vereniging is gelukkig financieel gezond genoeg om deze klap op te vangen. Zodra het mogelijk iszullen we een ALV plannen waarin we de eventuele Corona gevolgen ook met jullie zullen delen. Voorlopig ziet het er naar uit dat we er als vereniging goed uitkomen.

Vanuit Dartbond Midden Nederland is het nog stil en lijkt alles nog gericht om het seizoen 21/22 normaal doorgang te laten vinden. Mochten de maatregelen versoepeld gaan worden, dan laten we jullie direct weten hoe we dat kunnen gaan invullen.

Afz. Bestuur van D.V. The Pirates

‘t Kraaiennest voorlopig dicht!

Posted 15/10/2020 By Berry

In verband met de aangescherpte COVID-19 maatregelen is voorlopig ‘t Kraaiennest gesloten. De PO-competitie is voorlopig opgeschort, maar ook oefenavonden en -middagen zijn tot nader order niet toegestaan. Zodra er weer gedart mag worden zullen wij dit natuurlijk via deze site laten weten!

Wellicht ten overvloede, maar toch:
Het Pirates Blind Koppel toernooi dat 25-10-2020 gepland stond gaat niet door!

Frisdrank overhandigd aan Voedselbank

Posted 03/04/2020 By Berry

In verband met de Corona-crisis is het Kraaiennest natuurlijk niet in gebruik sinds half maart tot en met zeker eind april. Een deel van onze frisdrank-voorraad zou daarmee zeer waarschijnlijk of zeker over de datum gaan de komende tijd. Dat is natuurlijk zonde.

Voorzitter Michiel Sloos van The Pirates heeft daarom donderdag 2 april die voorraad overhandigd aan de Voedselbank. Zij kunnen dit uitdelen aan hen die het minder goed hebben. Een klein, maar mooi, gebaar.

Geen darten de komende tijd!

Posted 23/03/2020 By Berry

In navolging van de mededeling van o.a. Premier Rutte op 23 maart zullen er voorlopig geen activiteiten plaats mogen vinden, dus ook niet bij The Pirates.

Wat houdt het voor The Pirates in?
1. De competitie wedstrijden DBMN worden afgelast.
2. Het Pirates Goede Vrijdag Toernooi van 10 april is afgelast.
3. Eindeseizoenstoernooi van 2 mei is afgelast.
4. De Pirates Zomercompetitie wordt vooralsnog uitgesteld.

De laatste komt misschien in verkorte vorm later nog terug. Dit ligt er echter aan hoe lang de maatregelen van het kabinet van kracht blijven.