Busscher wint Goede Vrijdag toernooi

Met het deelnemersveld maximaal gevuld, 64 deelnemers, begon vlak na 20.00 uur op Goede Vrijdag 7 april de 30e editie van dit oudste toernooi van Harmelen.

Een beste bezetting overigens van dit toernooi met o.a. de eigen Pirates 2 spelers. Maar ook namens als Wesley de Breij, Owen Roelofs, Arco Koedam en Michael Busscher hadden de weg naar ‘t Kraaiennest gevonden.

Verrassingen dit toernooi vooral uit de eigen Pirates-hoek. Berry van der Lit ging verrassend genoeg naar de winnaarsronde en overleefde daar zelfs nog een rondje. Jasper van Vulpen, Maarten Jansen en Alle Lenoir werd veroordeeld tot de verliezersronde door wat pech in de loting en kwamen net wat tekort in de poules. André Voorhout wist tot zijn eigen verbazing een 126 finish te gooien, dat bleek de hoogste finish van de avond te zijn.

Terechte winnaar van het toernooi werd Michael Busscher. Hij verloor in de knock-out fase slechts twee legs en mocht de beker in de lucht steken. Michael won in de finale van een goed spelende Wesley de Breij. Gedeeld derde werden Hugo Geutskens en, alweer een verrassing, Dave Fredriks.

De verliezersronde leverde een gedeelde derde plaats op voor Maarten Jansen en Dylan Jeuster. Zij legden het af tegen finalisten Jasper en Alle. Laatstgenoemde moest in de finale met 3-2 zijn meerdere erkennen in Jasper van Vulpen.

Het was vooral qua sfeer weer een enorm gezellig toernooi, geen wanklank gevallen. Zo moet darten zijn… gezellig, maar wel om te winnen! Hulde nog aan de barmedewerkers voor het perfect voorzien van de vele drankjes aan een ieder.